2013. június 25., kedd

Mesetábor gyerekeknek!





Az idei nyáron egy olyan tábort hirdetünk, ahol teljes egészében a meséké a főszerep. A mese a felnőttek és a gyerekek életében is fontos szerepet játszhat, de a gyermeki világban központi szerepet foglal el, személyiségfejődésükhöz elengedhetetlenül fontos. A mesék sűrítve tartalmazzák azt az ősi tudást, amit nemzedékről nemzedékre összegyűjtöttünk barátságról, szerelemről, boldogságról, boldogulásról. segítenek abban, hogy meg tudjunk küzdeni aktuális problémáinkkal, belső konfliktusainkkal, megmutatják azt az utat, ami számunkra megfelelő.
A gyerekek természetes módon értik, és átélik a mesék szimbolikus nyelvét. Könnyedén kinyerik a mesékből azt a lelki muníciót, amivel gazdagodhatnak, ami előre viszi őket, ami szorongásaikat és félelemeiket csökkenti. Minden életkornak megvan a maga meséje, ezek segítenek abban, hogy az adott életkor feladatait megoldják, személyiségük fejlődjön, a kihívásokkal bátran szembenézzenek. A gyerekeket nem csak az aktuális problémák megoldásában segíti, hanem felkészíti a elkövetkező életszakaszok kihívásaira is.

A tábor során játékos formában merülünk a mesék világában. A meséket kreatív, szórakoztató formában dolgozzuk föl kézműves foglalkozásokon, dráma- és bábjátékokon keresztül. Alkalmuk lesz elkészíteni saját bábfiguráikat, agyagból megalkotni kedvenc mesehőseiket, lerajzolni, lefesteni az általuk legérdekesebbnek kiválasztott jeleneteket. 
A tábor során saját meséket is fogunk írni.

A tábor programját színesíti a közös meseolvasás, mesefilm-nézés, társasjátékozás, zenehallgatás.
Jó idő esetén a közeli parkban, a szabadban szervezzük meg programjaink nagy részét.


Kedves szülők! Szeretettel várunk gyermekeiket a táborunkban. 
A tábort augusztus 5 - 9. között tartjuk, minden nap 8 és 17 óra között. 
Ára 35 000 Ft, mely tartalmazza a napi három étkezést (tízórai és uzsonna hideg, ebéd kétfogásos meleg étel), illetve a felhasznált anyagok, eszközök árát is.
Kérjük Önöket, hogy a jelentkezésnél írjon néhány sort a gyermekéről: milyen játékokat, foglalkozásokat szeret? mi a kedvenc meséje? mik az érdeklődési köre?
Kérjük, hogy a jelentkezésben tüntessék fel azt is, ha a gyermeknek betegsége, allergiája, ételintoleranciája van, különleges diétát kell tartania, gyógyszert kell szednie, stb.


Kalóczkai Andrea és Torma Zita
torma.zita@gmail.com
06 - 20/350 9468

Nincsenek megjegyzések: